noscript image for google

Προφίλ

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διεύθυνση: ΑΧΙΛΛΕΩΣ 65 Τ.Κ.: 17562
Περιοχή: Παλαιό Φάληρο Κατηγορία: ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ – ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Τηλέφωνο: 2109811203,2109818354 Fax: -
Κινητό: 6976235564 Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Υπεύθυνος: Κα. ΕΛΕΝΗ elenipapageorg@gmail.com
Ιστοσελίδα:
ΜΗ.Τ.Ε.: -
Επισκέπτες: 10861
Είμαστε οι πρώτοι που ανοίξαμε επίσημα χώρο μελλοντολογίας και κηρομαντείας στην Αθήνα. Με έμπειρο προσωπικό, διαύγεια δουλειάς, συνέπεια και εχεμύθεια.   Πως ετοιμάζεται το φλυτζάνι... Το πιο συνηθισμένο είναι με τον ελληνικό καφέ. Αφού ο ενδιαφερόμενος έχει πιει τον καφέ, όχι μέχρι το τέλος ώστε να έχει μείνει λίγο υγρό για να διαλυθεί το κατακάθι, του ζητάτε να γυρίσει κυκλικά το φλιτζάνι δύο με τρεις φορές και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει απαλά στο πιατάκι τ...
Κάτω Πάνω
Είμαστε οι πρώτοι που ανοίξαμε επίσημα χώρο μελλοντολογίας και κηρομαντείας στην Αθήνα.
Με έμπειρο προσωπικό, διαύγεια δουλειάς, συνέπεια και εχεμύθεια.
 
Πως ετοιμάζεται το φλυτζάνι...
Το πιο συνηθισμένο είναι με τον ελληνικό καφέ. Αφού ο ενδιαφερόμενος έχει πιει τον καφέ, όχι μέχρι το τέλος ώστε να έχει μείνει λίγο υγρό για να διαλυθεί το κατακάθι, του ζητάτε να γυρίσει κυκλικά το φλιτζάνι δύο με τρεις φορές και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει απαλά στο πιατάκι του φλιτζανιού. Το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει το κατακάθι στα τοιχώματα του φλιτζανιού, και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε έτοιμοι να... αρχίσετε την ανάγνωση. 
 
Η ανάγνωση του φλιτζανιού...
Το φλιτζάνι αποκαλύπτει πληροφορίες. Τα σύμβολα που βρίσκονται κοντά στα χείλη αντιπροσωπεύουν το παρόν και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όσο πιο κάτω πηγαίνουμε τόσο πιο μακρινό γίνεται το γεγονός. Το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε θα είναι τα χείλη και το επάνω μέρος του φλιτζανιού μαζί με το χερούλι. Πάντα να το διαβάζετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τα γεγονότα που γίνονται τώρα ή που θα συμβούν σε διάστημα από μία μέρα ως 2-3 εβδομάδες. Αυτά που υπάρχουν στο πρώτο τέταρτο του φλιτζανιού αντιπροσωπεύουν τα γεγονότα που θα γίνουν μέσα σε τρεις μήνες περίπου κ.ο.κ., μέχρι να διαγράψετε τον κύκλο. Τα σύμβολα που βρίσκονται στο πάτο αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους.
 
 
Επίσης προσφέρουμε:
 
- Αστρολογία:
  Ινδική, Αραβική, Θεβατιανή και άλλες αρχαίες μεθόδους.
 
- Ταρώ - ινδικό
 
- Κλασσική αραβική
 
- Αριθμολογία Αλεξάνδρειας
 
- Χειρομαντεία
 
- Χειρολογία (ζωδιακή-ρουνική)
 
- Κρυσταλική Ρούνα

Ιστορία της Καφεμαντείας


Η καφεμαντεία είναι μια τεχνική με την οποία λόγω παράδοσης είμαστε εξοικειωμένοι. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, και μάλιστα ιδιαίτερα διαδεδομένο στους Έλληνες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία .Έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Κίνα, όπου οι Κινέζοι διάβαζαν τα φύλλα του τσαγιού.Αργότερα οι Άραβες ξεκίνησαν να διαβάζουν το κατακάθι του καφέ, αφού ήταν και οι πρώτοι που ανακάλυψαν αυτό το τονωτικό ρόφημα γύρω στο 600 μ.Χ., το κρατούσαν όμως κρυφό για αρκετές εκατοντάδες χρόνια έτσι ώστε να μπορούν να μονοπωλούν την καλλιέργεια και να έχουν μόνο αυτοί το προνόμιο να το πίνουν. Ο καφές όμως διαδόθηκε και έγινε γνωστός ως ρόφημα στην Δυτική Ευρώπη και την Αμερική προς τα τέλη του 18ου αιώνα.

 

Η Καφεμαντεία σήμερα


Η καφεμαντεία εξασκείται σε πολλές χώρες του κόσμου και στην εποχή μας μάλιστα γνωρίζει ιδιαίτερη αναβίωση.

Αν τώρα θα ήθελες κι εσύ τα αποκαλύψεις τα μυστικά του μέλλοντος μέσα από αυτή την ιδιαίτερη μαντική τέχνη, το Πολίτικο Καφενείο «Μνήμες από την Πόλη» είναι ο ιδανικότερος χώρος αφού συνδυάζει την αρχοντιά της πόλης με τα κρυμμένα μαντικά μυστικά της. Οι χαρισματικές κυρίες με καταγωγή από την Πόλη θα σας μυήσουν στην τέχνη της καφεμαντείας και θα σας αποκαλύψουν τα μελλούμενα.

Πως ετοιμάζεται το φλυτζάνι…

Το πιο συνηθισμένο είναι με τον ελληνικό καφέ. Αφού ο ενδιαφερόμενος έχει πιει τον καφέ, όχι μέχρι το τέλος ώστε να έχει μείνει λίγο υγρό για να διαλυθεί το κατακάθι, του ζητάτε να γυρίσει κυκλικά το φλυτζάνι δύο με τρεις φορές και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει απαλά στο πιατάκι του φλυτζανιού. Το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει το κατακάθι στα τοιχώματα του φλυτζανιού, και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε έτοιμοι να… αρχίσετε την ανάγνωση.
Η ανάγνωση του φλυτζανιού…

Το φλυτζάνι αποκαλύπτει πληροφορίες. Τα σύμβολα που βρίσκονται κοντά στα χείλη αντιπροσωπεύουν το παρόν και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όσο πιο κάτω πηγαίνουμε τόσο πιο μακρινό γίνεται το γεγονός. Το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε θα είναι τα χείλη και το επάνω μέρος του φλυτζανιού μαζί με το χερούλι. Πάντα να το διαβάζετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τα γεγονότα που γίνονται τώρα ή στο μέλλον. Αυτά που υπάρχουν στο πρώτο τέταρτο του φλυτζανιού αντιπροσωπεύουν τα γεγονότα που θα γίνουν μέσα σε τρεις μήνες περίπου κ.ο.κ., μέχρι να διαγράψετε τον κύκλο. Τα σύμβολα που βρίσκονται στο πάτο αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους.

Η χαρτομαντεία είναι μια μορφή πρόβλεψης πολύ παλιά και η προέλευσή των χαρτιών είναι αινιγματική, καθώς δεν είναι ξεκαθαρισμένο από πού τελικά κατάγονται. Άλλοι ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την Κίνα και άλλοι από την Αίγυπτο, ενώ στην Ευρώπη εμφανίστηκαν τον 11ο αιώνα. Οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων επιθυμούσαν να γνωρίσουν εκ των προτέρων τα μελλοντικά γεγονότα ώστε να μπορούν να τα αναστρέφουν προς όφελος τους.

Η σωστή πρόβλεψη μέσω χαρτομαντείας έχει τη μορφή συμβολής που δίνεται στο άτομο και το οποίο στη συνέχεια καλείται να δράσει κατά βούληση. Στην πρόβλεψη δεν έχει σημασία το μέσον που χρησιμοποιείται (είδος τράπουλας), αλλά το άτομο που μεταφέρει τις πληροφορίες. Επίσης, η διαίσθηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη χαρτομαντεία: φυσικά τα χαρτιά έχουν συγκεκριμένες σημασίες που καθοδηγούν την ανάγνωση, όμως ο συνδυασμός διαίσθησης και χαρτομαντείας είναι πολύ πιο αποτελεσματικός.

Η χαρτομαντεία είναι έγκυρη εφόσον πραγματοποιείται με ειλικρίνεια και καλή πίστη, ενώ η επαλήθευση των προβλέψεων εξαρτάται και από την πρόθεση του ιδίου του ατόμου που ζητά την πρόβλεψη.

Ο χρόνος της επαλήθευσης μιας πρόβλεψης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς ο μεταφυσικός χρόνος δεν έχει την ίδια έννοια με τον συμβατικό χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κάθε γεγονός συμβαίνει στη ζωή μας όταν είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε. Εάν ένα γεγονός επαναλαμβάνεται στη χαρτομαντεία, σίγουρα πραγματοποιείται.

Η ικανότητα του ατόμου να προβλέπει, να υποστηρίζει ψυχολογικά αυτόν που έχει απέναντί του και  να διαθέτει κοινή λογική είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχημένη πρόβλεψη.

Οι άγγελοι απαντούν στις ερωτήσεις σας και σας προστατεύουν. Αν πραγματικά προβληματίζεστε και θέλετε να μάθετε τα μελλούμενα σας δίνουμε τις απαντήσεις μέσω της αγγελικής γραφής. Με την βοήθεια των αγγέλων (αυτόματη γραφή) σας δίνουμε απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα. Πραγματική βοήθεια για ψυχική ευεξία , αισθηματικά θέματα , άνοιγμα τύχης , καλοτυχία.

Η μολυβδομαντεία (μολυβομαντεία) ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα. Η λέξη μολυβδομαντεία προέρχεται από την Ελληνική λέξη μόλυβδος που σημαίνει ο επικεφαλής και την λέξη μαντεία.

Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη, ειδικά στις βόρειες χώρες και αποτελεί παράδοση την πρωτοχρονιά Στην Αυστρία, “για να προβλέψουν την καλή ή την άσχημη πορεία της νέας χρονιάς” Επίσης στις σκανδιναβικές χώρες,  στην Γερμανία και την Φιλανδία.

Στην Ιρλανδία και Ουαλία τον 19 αιώνα χρησιμοποιήθηκε για να προβλέπουν το επάγγελμα του συζύγου, π.χ. σχήμα με πλοίο = ναυτικός, βιβλίο = κληρικός,  μαχαίρι ή νυστέρι=γιατρός κ.λ.π. Επίσης μπορεί να προβλεφθεί πρόβλημα υγείας.

Αρχικά το μέταλλο που χρησιμοποιούσαν ήταν ο κασσίτερο και αργότερα ο μόλυβδος επειδή είναι χαμηλότερης τήξης και πιο φτηνό μέταλλο.

Στην Πόλη οι μάντισσες της μολυβδομαντείας λεγόταν κουρσουμτσούδες απο την λέξη κουρσούμι που σημαίνει κάτι βαρύ και συμπαγές όπως το μολύβι.

Η μολυβδομαντεία είναι μια τέχνη μαντείας που γίνεται με το λιώσιμο μολύβδου η κασσίτερο που ρίχνουμε μέσα σε νερό. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι το μέταλλο λιώνεται και κατόπιν και χύνεται μέσα σε ένα σκεύος με κρύο νερό. Το σχήμα που προκύπτει μπορεί να ερμηνευθεί ως οιωνός για το μέλλον η περιστρεφόμενο σε ενα φως κεριών για να δημιουργήσει σκιές των οποίων τα σχήματα ερμηνεύουμε.

Τα σχήματα ερμηνεύονται οχι μόνο κυριολεκτικά αλλά και συμβολικά π.χ. αφρώδεις επιφάνεια αναφέρεται σε χρήματα, ενα εύθραυστο η σπασμένο σχήμα σε ατυχία, ενα πλοίο σε ταξίδι, ενα σχήμα κλειδιού σαν εξέλιξη σταδιοδρομίας, ενα άλογο καινούριο αυτοκίνητο κ.λ.π. Η μολυβδομαντεία χρησιμοποιείται και για το λεγόμενο ενεργειακό “ξεμάτιασμα” κάτι σαν καθαρισμός ενέργειας απο κακό μάτι, γλωσσοφαγιά, μαγεία, άνοιγμα τύχης για οικονομικά και αισθηματικά θέματα, Καθαρισμός αρνητικής ενέργειας και φυσικά πρόβλεψη μέσω των σχημάτων που θα παρουσιαστούν με το λιώσιμο του μόλυβδου.

Κηρομαντεία είναι  η πρόβλεψη με λιωμένο κερί..

Η διαδικασία ειναι σχεδόν ίδια με της μολυβομαντείας..λιώνουμε το κερί και  ρίχνουμε το μείγμα σε νερό.. τα σχήματα που θα προκύψουν ερμηνεύονται από την μελλοντολόγο.

Η κηρομαντεία έχει πολλά κοινά με την καφεμαντεία και γι αυτό πρέπει να γίνεται απο άτομο που γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της καφεμαντείας..

Το “μνήμες απ’ την πόλη” άνοιξε τον πρώτο χώρο σαν Πολίτικο Καφενείο με δραστηριότητα μελλοντολογίας, στο Παλαιό Φάληρο το 2009 φέρνοντας για πρώτη φορά την κηρομαντεία στην Αθήνα.

Παλαιό Φάληρο 


Το φλιτζάνι αποκαλύπτει πληροφορίες. Τα σύμβολα που βρίσκονται κοντά στα χείλη αντιπροσωπεύουν το παρόν και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όσο πιο κάτω πηγαίνουμε τόσο πιο μακρινό γίνεται το γεγονός. Το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε θα είναι τα χείλη και το επάνω μέρος του φλιτζανιού μαζί με το χερούλι. Πάντα να το διαβάζετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τα γεγονότα που γίνονται τώρα ή που θα συμβούν σε διάστημα από μία μέρα ως 2-3 εβδομάδες. Αυτά που υπάρχουν στο πρώτο τέταρτο του φλιτζανιού αντιπροσωπεύουν τα γεγονότα που θα γίνουν μέσα σε τρεις μήνες περίπου κ.ο.κ., μέχρι να διαγράψετε τον κύκλο. Τα σύμβολα που βρίσκονται στο πάτο αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους.

Αχιλλέως 65 (1ος όροφος)
Π. Φάληρο

Τηλ.: 2109818354 – 2104827255 – 2109811203

 

Χαλάνδρι 


Εάν αυτό που ψάχνετε είναι η απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας,
τότε..
καλώς ήρθατε στο “Μνήμες απ’ την Πόλη” Χαλανδρίου.

Καθημερινά από τις 10:00 μ.μ. μεταμορφώνουμε το μαγαζί σε μουσικό-χορευτικό καφενείο. Ελάτε να διασκεδάσουμε με πολύ κέφι, μουσική, χορό αλλά και εκλεκτά μεζεδάκια.

Προσφέρουμε τον χώρο μας για εκδηλώσεις με ατομικό φαγητό ή μπουφέ. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και οργανώσουμε τη δική σας εκδήλωση, κατόπιν επικοινωνίας.

Ηρακλείτου & Ιπποκράτους 38
Πάτημα Χαλανδρίου

Τηλ.: 2110120721 – 2106001707

 

ΑΧΙΛΛΕΩΣ 65, Παλαιό Φάληρο

CAPTCHA Image [ Άλλη φωτογραφία ]

ΑΧΙΛΛΕΩΣ 65 | Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 2109811203,2109818354
Κινητό: 6976235564